top of page

UIT Moerdijk

Uit Agenda Moerdijk onderdeel van Welkom in Zevenbergen

Wat is er te doen in Moerdijk

Heemkunde Zevenbergen | Open Monumentendag
Heemkunde Zevenbergen | Open Monumentendag

za 07 sep

|

Heemkunde Museum Zevenbergen

Heemkunde Zevenbergen | Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag willen we zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het met het bijzondere aanbod in musea. Leuk, want het museum is van en voor ons allemaal!

Tijd en locatie

07 sep 2024, 14:00 – 08 sep 2024, 17:00

Heemkunde Museum Zevenbergen, Zuidhaven 17, 4761 CR Zevenbergen, Netherlands

Over het evenement

Kom eens langs in onze knusse museum aan de Zuidhaven 17 in Zevenbergen. Wij zijn gevestigd in het woonhuis van een oude gerenoveerde binnenboerderij uit 1780. Het woonhuis, bestaande uit een woonkeuken, een mooie kamer met bedstee en een buurtwinkeltje, zijn ingericht met spullen uit de beginjaren 1900.

 In het achterhuis vindt u oude ambachten zoals een smederij met hoefstal, een vlasserij, timmerwerkplaats, bakkerij, etc. Hier vindt u veel materiaal dat we hebben gekregen van Zevenbergse middenstanders die met hun werkzaamheden zijn gestopt. Hier bevindt zich ook onze bibliotheek met vele boeken over Zevenbergen, waarvan er een aantal ook te koop zijn. 

Op de bovenverdieping hebben we ons eigenlijke museum met archeologische vondsten, een spreekkamer van een tandarts uit 1934, herinneringen aan de suikerindustrie, medische apparatuur, etc. etc.

Tijdens de Open Monumentendag is ons museum op zaterdag en zondag geopend van 14:00 tot 17: 00 uur

U bent iedere zaterdag welkom van 14:00 tot 17: 00 uur

Deel dit evenement

bottom of page