top of page

UIT Moerdijk

Uit Agenda Moerdijk onderdeel van Welkom in Zevenbergen

Wat is er te doen in Moerdijk

Bijen informatie avond | Bijen en het gevaar van de Aziatische hoornaar
Bijen informatie avond | Bijen en het gevaar van de Aziatische hoornaar

do 18 apr

|

Theater de Schuur

Bijen informatie avond | Bijen en het gevaar van de Aziatische hoornaar

Op donderdag 18 april organiseren de Klimaatburgemeesters Moerdijk, Pascal Rijnart en Yvonne Peters, voor alle geïnteresseerde inwoners een informatieve avond over bijen, biodiversiteit en het gevaar van de oprukkende Aziatische hoornaar.

Tijd en locatie

18 apr 2024, 19:30

Theater de Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen, Netherlands

Over het evenement

Imker Henk Boot van Imkerij de Hill uit Etten-Leur zal een interactief verhaal presenteren over het belang van bijen en biodiversiteit. Henk werkt al jaren samen met de bekende Zevenbergse imker Wim Rijnart, oud docent van het Markland College.

Na de pauze gaat de Heijningse imker van imkerij De Rashoeve, Peter van Rugge, uitleg geven over het gevaar van de Aziatische hoornaar, een invasieve exoot die een grote bedreiging vormt voor onze bijen, hommels en andere insecten. Daarmee dus ook voor de voedselvoorziening van de mens. Hij zal ons vertellen hoe je deze hoornaar kunt herkennen en wat je zelf kunt doen. Zodat we samen dit gevaar in de kiem kunnen smoren. We hebben daarbij uw hulp nodig! Vanuit de gemeente zal de beleidsmedewerker landschap en biodiversiteit, Wouter van As aanwezig zijn.

We starten om 19.30. Inloop is vanaf 19.00 waar u ook onze Moerdijkse imkers en andere natuurorganisaties kunt treffen. De avond zal rond 21.30 uur afgelopen zijn, waarna de imkers van imkerij De Rashoeve een honingproeverij verzorgen.

Graag aanmelden via ycmapeters@telfort.nl vanwege beperkte plaatsen.

Voor wie meer informatie wil: https://hoornaar.eu 

Deel dit evenement

bottom of page