top of page

UIT Moerdijk

Uit Agenda Moerdijk onderdeel van Welkom in Zevenbergen

Wat is er te doen in Moerdijk

Cine7 | Killers of the Flower Moon | Film
Cine7 | Killers of the Flower Moon | Film

wo 25 sep

|

Theater de Schuur

Cine7 | Killers of the Flower Moon | Film

Killers of the Flower Moon is een huiveringwekkend en aangrijpend waargebeurd verhaal, meesterlijk verteld door Martin Scorsese en met een sterrencast die indruk maakt. De film onthult de gruwelijke moorden op de Osage-indianen in de jaren 1920, gedreven door hebzucht vanwege olie-inkomsten.

Tijd en locatie

25 sep 2024, 19:00

Theater de Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen, Netherlands

Over het evenement

Cultuur Moerdijk - Cine 7 

Leonardo DiCaprio, Robert De Niro en Lily Gladstone leveren buitengewone prestaties, en de langere speelduur van ruim drie uur en de zorgvuldige opbouw voelen nooit langdradig. Scorsese levert opnieuw pure cinema af, en dit meesterwerk verdient het om in de bioscoop te worden ervaren.

Plot: Begin jaren twintig van de vorige eeuw werden tientallen leden van de Osage-stam vermoord nadat op hun land olie was gevonden. Onder de slachtoffers veel Osage-vrouwen, die opvallend vaak met witte mannen waren getrouwd. Deze monumentale verfilming van David Granns gelijknamige non-fictieboek gaat over zo’n echtpaar: Mollie en Ernest Burkhart (Gladstone en DiCaprio). De niet al te snuggere Ernest is een neef van veeboer William Hale (DeNiro), die het brein blijkt achter de moorden op de Osage. Vloeiend verteld (de film duurt ruim drie uur) en indrukwekkend gespeeld episch drama van Scorsese, die diep afdaalt in de ziel van kapitalistisch Amerika.

Prijs € 8,50

www.cultuurmoerdijk.nl

KLIK HIER VOOR KAARTEN

Deel dit evenement

bottom of page