top of page

UIT Moerdijk

Uit Agenda Moerdijk onderdeel van Welkom in Zevenbergen

Wat is er te doen in Moerdijk

Heemkunde Zevenbergen | Genealogie voor beginners
Heemkunde Zevenbergen | Genealogie voor beginners

di 05 mrt

|

Bij Verhoeven

Heemkunde Zevenbergen | Genealogie voor beginners

Altijd al je stamboom willen uitzoeken? Heemkundekring Willem van Strijen start met een cursus voor beginners of voor de wat minder doorgewinterde speurders die misschien ergens zijn vastgelopen.

Tijd en locatie

05 mrt 2024, 13:30

Bij Verhoeven, Kerkstraat 8, 4761 CB Zevenbergen, Netherlands

Over het evenement

Het doel is om mensen op weg te helpen respectievelijk verder te helpen bij het bouwen van hun stamboom. Als je al wat verder bent is het misschien toch leuk langs te komen om kennis en bronnen uit te wisselen. De bedoeling is om iedere eerste dinsdag van de maand bij elkaar te komen. Deze eerste bijeenkomst staat vooral in het teken van kennismaking en introductie, dus kom gerustlangs om te kijken of het iets voor je is.

Aan de orde komen natuurlijk de werkwijze die je het best kunt volgen, waar je gegevens over je voorouders kunt vinden en vooral ook waar je je gegevens overzichtelijk en herleidbaar kunt opslaan. Je komt er niet alleen achter wie je voorouders waren, maar ook wat ze deden, of ze misschien in de bak hebben gezeten, met welke families je soms ver verwant bent, etc.

Inmiddels zijn de meeste archieven via het internet te raadplegen en om erin te neuzen hoef je de deur niet meer uit. Dat betekent wel dat het eigenlijk allemaal computerwerk is en veel zoeken op internet. Maar heel ingewikkeld is het ook weer niet. Het is vooral systematisch te werk gaan.

Geïnteresseerden zijn welkom op de eerste sessie op 5 maart a.s. Als je nog moet beginnen, is het handig om alvast de belangrijkste gegevens van je ouders en grootouders bij elkaar te gaan zoeken. Volledige namen en datum en plaats van geboorte, huwelijk en eventueel overlijden zijn in eerste instantie voldoende. Als je een laptop hebt, breng die dan mee, maar zonder kan ook. Je kijkt dan mee bij een collega en gaat thuis aan de slag.

Graag even aanmelden op genealogie@heemkundezevenbergen.nl zodat we weten of er voldoende belangstelling is om daadwerkelijk van start te gaan. Ook als je op 5 maart niet kunt, maar wel geïnteresseerd bent, graag een berichtje zodat we weten dat je eventueel

een volgende keer komt. Of kijk eens op onze website:

www.heemkundezevenbergen.nl

Deel dit evenement

bottom of page