top of page

UIT Moerdijk

Uit Agenda Moerdijk onderdeel van Welkom in Zevenbergen

Wat is er te doen in Moerdijk

za 05 okt

|

Port of Moerdijk

Open Havendag Moerdijk | Kijkje achter de schermen

Een uniek kijkje achter de schermen bij organisaties op het haven- en industrieterrein van Moerdijk

Tijd en locatie

05 okt 2024, 09:30 – 16:00

Port of Moerdijk, Plaza 3, 4782 SL Moerdijk, Nederland

Over het evenement

De haven is van ons allemaal. Een grote economische motor voor de regio en een plek die Moerdijk letterlijk verbindt met Europa. Veel van de producten die in je keukenkastje staan, of materialen die nodig zijn om die producten te maken, komen via Moerdijk. Het haven- en industrieterrein heeft een sterk industrieel cluster en is een logistiek knooppunt van internationale allure. Er komen trucks, binnenvaartschepen, zeeschepen en treinen en ook via buisleidingen is Moerdijk verbonden. De verhalen achter de bedrijven zijn niet altijd bekend, maar de trots bij de medewerkers is vaak des te groter. Port of Moerdijk is een zeehaven van nationaal belang.

Normaal blijven de deuren veelal voor het publiek gesloten. Op zaterdag 5 oktober is dat anders en organiseert Havenbedrijf Moerdijk samen met bedrijven en organisaties op het haven- en industrieterrein weer een gratis toegankelijke Open Havendag Moerdijk. Het is een unieke kans om een kijkje achter de schermen te krijgen. Bedrijven zetten hun hekken open en laten zien wat voor impactvol werk er wordt gedaan, of presenteren zich zelf op het centrale plein bij Ritchie Bros. Auctioneers.

Rol in de wereld van morgen Paul Dirix, directeur van het havenbedrijf: “In 2022 was mijn eerste kennismaking met het gebied een bezoek aan de Open Havendag. De trots van mensen die vertelden over hun bedrijf is iets wat me erg is bijgebleven. Fantastisch en inspirerend. Het is goed te laten zien wat er gebeurt in de haven. Dat is niet alleen hard werken, maar ook slim werken, veilig werken en stappen zetten op gebied van duurzaamheid, energie- en grondstoffentransitie. De haven speelt een belangrijke rol in de wereld van morgen en het is superinteressant om te zien dat ze daar, bij je buren, volop mee bezig zijn.”

Van bedrijfsbezoeken tot een dagje-uit De Open Havendag is een evenement voor mensen uit de wijde omgeving. Het is gratis toegankelijk maar je moet je wel aanmelden. De aanmelding gaat na de zomer open. Je kan je dan inschrijven voor bedrijfsbezoeken, rondvaarten en uiteraard toegang tot het centrale plein. Vanaf het centrale plein vertrekken bussen om je op tijd te brengen bij de organisaties die je wilt bezoeken. Ook op het terrein zal ook van alles te doen zijn. Het programma wordt later bekend.

Meer informatie via www.portofmoerdijk.nl

Deel dit evenement

bottom of page